Rovnaka poloha pri dojceni

Helena    16.10.2014, 17:13

Dobry den, mam 3,5 mesacne babatko, ktore od narodenia kojim polohe v lahu (cize lezim ja i dcerka ). Najprv som v lahu kojila len v noci, no tato poloha je pre mna tak pohodlna, ze ju doma takto kojim vzdy aj pocas dna. Moze tato rovnaka poloha sposobit v buducnosti nejake problemy? ( znizenie produkcie mlieka, zvyseny reflux u babatka atd) Malu vylucne krmim, pribera vyborne, bolesti ani zapaly som neprekonala, mlieka mam zatial dost ) Niekde som pocula, ze je dobre polohy striedat, aby pri roznych polohach stimulovali rozne druhy prsnych zliaz, preto nechcem nic podcenit, v zaujme co najdlhsieho kojenia. Dakujem pekne za odpoved, Helena

Milá Helena,

dojčite v takej polohe, aká vám vyhovuje. Ak je s dojčením a prospievaním všetko v poriadku, tak nemáte dôvod niečo meniť. Robte to, čo vám funguje.

Nie, pre dojčenie nie je podstatné, či striedate polohy alebo nie. Podstatné je, ako dobre bábätko pije na prsníku.

Jediná vec, ktorú môžete z praktického hľadiska možno zvážiť, je, že by sa vám oplatilo, aby dcérka bola zvyknutá dojčiť sa aj posediačky vo vašom náručí. Dôvodom pre to je, že je to praktické, aby ste mohli dojčiť kdekoľvek vonku, na návšteve a podobne. Nie všade sa dá s ľahkosťou si na dojčenie ľahnúť, obzvlášť, ak bude dcérka väčšia. A niektoré deti, ak nie sú na iné dojčenie ako poležiačky zvyknuté, tak sa nemusia byť ochotné dojčiť v týchto situáciách posediačky. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Rovnaka poloha pri dojceni