Dieťa vyžaduje často striedať prsia

Andrea    04.11.2014, 23:01

Ako mám riešiť situáciu,keď 2 ročne dieťa dookola vyžaduje striedanie prs?Cucne si zo dva krát z jedneho a hneď pýta ďalšie a tak dookola aj pol hodinu kym nezaspi.

Milá Andrea,

toto môže byť súčasťou normálneho dojčiaceho správania, ktoré často vidíme práve pri starších deťoch. Mnohé mamičky nemajú predstavu, ako vyzerá dojčenie detí v tomto veku, pretože väčšina detí už v tomto veku v našej spoločnosti dojčená nie je, a tak mamičkám chýbajú potrebné vzory. Pomôcť vám v tomto smere môže návšteva podpornej skupiny dojčiacich matiek: 

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

v ktorej budete mať možnosť vidieť iné dojčené deti a tiež sa budete môcť porozprávať o tom, aké sú skúsenosti iných mamičiek napr. aj s častým striedaním prsníkov. Mnohé z nervozity, ktoré matky majú, súvisia s tým, že nevedia, či to, čo ich dieťa robí, je vlastne normálne. Keď zistia, že to robia aj iné deti, často im pomôže sa v tejto oblasti upokojiť a situáciu prestanú úplne riešiť.

Pokiaľ by ste napriek tomu cítili potrebu toto nejako zmeniť, môžete sa pokúsiť so svojím dieťatkom dohodnúť a urobiť citlivo potrebné úpravy, ktoré by mali vychádzať z poznania dieťaťa, ktoré máte len vy - jeho matka. Mnohé mamičky zisťujú, že dlhú dobu uspávania dokážu skrátiť napr. aj tým, že začnú dieťatko dojčením uspávať neskôr, keď je už viac unavené a zaspí po pár minútach dojčenia.

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dieťa vyžaduje často striedať prsia