Dojčenie na požiadanie, ako ďalej?

Ingrid    28.02.2012, 20:09

Dobrý deň, pred pár dňami som sa na Vás obrátila s problémom cmukania pri dojčení. Dnes sme boli v poradni, a ako sa ukázalo, náš 4mesačný synček pribral veľmi málo - za 10 dní 100gr. Predtým priberal tak 850gr./mesiac. Dojčím ho výlučne na požiadanie a neviem čo ešte môžem urobiť, pretože: videla nás poradkyňa, ktorá zhodnotila dobré prisatie a všetko ok. Dojčím v noci každé 3, aj každé 2hodiny. Ale cez deň je to aj každú hodinu, aj každú polhodinu. Keď je to po tak krátkom čase, tak malý pije mliečko tak 2-3 minútky.. Viac mliečka tam nie je. Aj by chcel viac, ale keď mu nejde, tak sa zlostí. Keď sme vonku a pauza je 3 hodinky, tak výdatne pije 5-7 minút. Viem, že to je ťažké posúdiť, ale všetko z Vášho protokol na zvýšenie prísunu mliečka máme zabsolvované. Stláčanie prsníka, výmena strán aj opakovane, užívam more milk plus plus už 3 balenie, dojčíme sa v posteli, nosíme sa v klokanke.. Veľmi chceme, nemáme cumlík, zaspávame len na prsníku, ale aj tak to akosi nejde.. Malý chce byť na prsníku hocikedy, pokiaľ mu ide mliečko, potom je už mrzutý, takže pije a vlastne saje často o dĺžke tak 5 minút, potom už sa zlostí. Aj z článku prečo sa asi mohla znížiť tvorba mlieka my nič z toho nemáme. Začali sme 5 mesiac a váha je 6545gr. Čo teda nerobím správne? Čo ešte môžem urobiť? Veľmi pekne ďakujem! Ingrid

Milá Ingrid,

z toho, čo píšete, je skutočne pravdepodobné, že cmukanie, o ktorom ste písali minule, súvisí so znížením tvorby mlieka. O tom by svedčilo aj zníženie váhového prírastku.

Je možné, že by vám pomohlo podniknúť kroky z tohto dokumentu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/


Obzvlášť bod 7 tohto dokumentu. Ak ste potrebovali detailnejšie vysvetlenie a pomoc, napíšte nám na dojcenie@mamila.sk

Okrem toho urobte aj kroky z tohto dokumentu:

Ako prekonať „štrajk“ v dojčení



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie na požiadanie, ako ďalej?