Dojčenie a med

Veronika    18.11.2014, 15:55

Dobrý deň. Som prechladnutá a chcela by som si dať čaj s medom. Všade sa píše, že med je silný alergén a dojčiaca matka by ho nemala konzumovať. Syn má 8 mesiacov, je dojčený, na obed a desiatu dostáva príkrmy.

Milá Veronika,

pokojne počas dojčenia med konzumujte. To, že je pre niekoho med alergén neznamená, že je aj pre vás. Sú ľudia, ktorí sú alergickí napríklad na jablká, ale to neznamená, že vy ho nemôžete jesť. Takže ak si chcete dať čaj s medom, tak si ho dajte.

Prečítajte si aj tento článok Dojčenie a prechladnutie, bolesť hrdla matky – čím zmierniť príznaky ochorenia.

 

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a med