3 dnove odlucenie

Katka    21.12.2014, 17:08

Ako mam postupovat ked kojim 2 rocnu dceru,a tri dni ju ma moj exmanzel.

Milá Katka,

vaša situácia nie je jednoduchá a veľa závisí od toho, ako ju bude vnímať vaše dieťatko, ako veľmi je zvyknuté byť so svojím otcom a ako veľmi je otec zvyknutý byť a starať sa o vaše dieťatko.

Je možné, že ak by bol váš exmanžel prístupný dohode, tak by sa dali nájsť aj lepšie spôsoby na to, aby mohol by so svojím dieťatkom a aby ste dieťatko mohli zároveň dojčiť (napríklad v noci), pretože ak by napríklad vaša dcérka noc preplakala, tak to neprospeje ani jej vzťahu s otcom, ani otcovmu vzťahu s ňou.

Je však pravdepodobné, že exmanžel dohode nebude prístupný a ak bude chcieť dcérku skutočne mať tri dní aj noci, tak potom by bolo dobré, aby:

- vedel, ako dcérku kŕmiť (a že nepotrebuje fľašu ani umelé mlieko a že stačí obyčajné jedlo)

- vedel, ako ju uspať, ak bola doposiaľ zvyknutá zaspávať na prsníku

Z vašej strany - ak 3 dni s dcérkou nebudete - môžete urobiť asi len to, že si budete mlieko odstriekavať (a môžete ho mraziť a buď poslať na ďalšiu návštevu dcérky k exmanželovi alebo ho pridávať do jedla dcérky). Odstriekavanie v tomto veku nemusí byť intenzívne, stačí, aby ste zmiernili tlak v prsiach. Keď sa dcérka vráti domov, ponúknite jej dojčenie, toto vám pomôže, aby ste sa po odlúčenie opäť zblížili.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 3 dnove odlucenie