Dojcenie v tehotenstve - papanie starsieho dietatka

maria    20.12.2014, 13:17

Dobry den, kamaratka je na zaciatku 2. tehotenstva, ma 17mes. dcerku, ktora doteraz takmer neje - nechce prikrmy, len materske mlieko, tak na 99 percent a 1 percento jedlo. Pravdepodobne, tak ako inym zenam v tehotenstve bude klesat tvorba mlieka, mozno az uplne, moja otazka je, co bude potom dietatko jest, ked odmieta prikrmy a mlieko nebude, mate s tymto skusenosti? Dakujem za odpoved.

Milá Maria,

vaša otázka smeruje k tomu, čo by vaša kamarátka mala robiť z hľadiska výživy jej 17. mesačnej dcérky, ktorá sa dojčí a odmieta príkrmy, to, čo by bolo potrebné vedieť sú ďalšie detaily, najmä, ako dcérka doteraz priberala. Je možné, že dcérka po tom, čo vplyvom tehotenských hormónov poklesne tvorba mlieka, začne papať viac príkrmov.

Ak by sa tak nestalo, odporúčame vašej kamarátke pokračovať v dojčení a s otázkou výživy dcérky sa obrátiť na príslušných odborníkov. Dojčenie nie je príčinou toho, že dieťa neje príkrmy, a preto ani riešením nie je prestať dojčiť. Riešenie sa dá hľadať aj popri dojčení a možno môžu pomôcť aj niektoré tipy z tejto odpovede z poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1158



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie v tehotenstve - papanie starsieho dietatka