Menzes meska

zuzana    01.01.2015, 11:22

dobry den, mam 22 mes dojcenu dceru. idy jej 5ky stolicky, tak a poslednu dobu dojci viac. menzes mam uz rok, pravidelny. chcem sa opytat, ci mi moze meskat menzes koli dojceniu, alebo ked sa po porode menzes vrat, uz nemoze zmiznut. pred 3 tyzdnami som este brala ATB a mala som velky stres - tak mozno aj toto jej dovod. dakujem pekne za odpoved zuzana

Milá Zuzana,

ak skutočne nie ste tehotná, najčastejšou príčinou meškania menštruácie je oneskorenie ovulačného javu a jednou z častých príčin je stres, a to aj fyzický, napr. choroba. Táto príčina, ako aj ďalšie možné príčiny meškania menštruácie, nesúvisia s dojčením a momentálne sa nemusíte znepokojovať.

Je nepravdepodobné, že častejšie dojčenie spôsobí po tom, čo už takmer rok máte menštruáciu, takúto zmenu v menštruačnom cykle, ale vylúčené to nie je. Najjednoduchšie by do budúcnosti bolo mať presný prehľad o svojej plodnosti, aby ste napr. presne vedeli, kedy u vás dochádza k ovulačnému javu a následne vedeli presne, kedy očakávať menštruáciu, a to je možné zistiť aj v čase, keď dojčíte, presne tak isto, ako aj vtedy, keď žena nedojčí, informácie na túto tému nájdete napríklad tu: www.plodar.sk.

Je skvelé, že svoje dieťatko dojčíte na požiadanie, a keď to potrebuje, dojčíte ju častejšie. Takto jej pomáhate zvládať náročné situácie a o to jednoduchšie ich bude potom zvládať, keď na to bude pripravená. Dojčenie je pre ňu, aj pre vaše zdravie stále mimoriadne dôležité:

http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-dieta-byt-dojcene/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Menzes meska