dojcenie a mesocain

dida    14.06.2011, 01:20

pekny den zelam.chcela by som sa opytat ako dlho ostava v tele mezocain a po akej dobe je mozne znova dojcit.pytam sa na lokalku.vyberali mi znamienka a ako lokalku pouzili mesocain.pytala som sa asi 5 lekarov v nemocnici a kazdy mi povedal,ze je bezpecne dojcit hned,ze netreba ani niekolkohodinovu pauzu.je to tak? lebo ked mi zubar da lokalku,tak mi vzdy povie,ze s dojcenim musim mat min 3 hodiny pauzu...dakujem za odpoved :-)

Milá Dida,

lokálne anestetiká (mezocain, lidocain) použité vo vašom prípade pri výbere znamienok alebo pri ošetrení zubov sú úplne bezpečné a bez obáv môžete dojčiť hneď. Nie je dôvod na žiadnu pauzu. Rovnako aj pri celkovej anesteze či epidurálnej analgézii je možné dojčiť hneď po zákroku, keď má matka na to chuť. Podobne aj pri rôznych vyšetreniach ako rontgen, CT, MRI, vyšetrenie s použitím kontrastnej látky - môžete dojčiť hneď po vyšetrení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > dojcenie a mesocain