Dojcenie a antibiotika

Marta    22.04.2015, 19:19

Dobry den, chcwla by som sa poradit, kojim syna, ktory ma uz 2roky a 4mesiace. Kojim ho uz len pred vecernym spanim a obcas v noci. Obidvaja sme teraz chori, syn dostal antibiotika a ja tiez. Mam ich brat kazdych 12 hod.volaju sa Medoclav. Dali by sa tie davky rozdelit tak, ze by som ho mohla vecer kojit a neuskodit mu, alebo ho musim odstavit? Rada by som v kojeni pokracovala... Vopred dakujem za odpoved. marta

Este pre doplnenie, syn ma uzivat sumamed a ambrobene a ja medoclav a omarit. Este raz DAKUJEM

Milá Marta,

áno, môžete dojčiť, dojčite bez akýchkoľvek obmedzení. Tieto antibiotiká užívajú aj maličké bábätká. Nehovoriac o tom, že váš synček je teraz chorý, pravdepodobne máte tú istú chorobu, čo znamená, že každým jedným dojčením mu pomáhate získať množstvo protilátok priamo proti pôvodcovi tohto ochorenia, a tak mu pomôžete túto chorobu rýchlejšie prekonať.

Nehovoriac o tom, že váš synček má užívať rovnaké antibiotiká. Nedáva zmysel, aby synček mohol antibiotiká užívať a vy by ste nemali popri užívaní antibiotík dojčiť.

Nie je potrebné, aby ste antibiotiká rozdeľovali do iných dávok, ako sú tie, ktoré vám boli predpísané. Toto nijako nepomôže, nemusíte to riešiť. Dojčite bez obáv.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a antibiotika