Tazkosti s chudnutim

Zuzana    06.05.2015, 13:37

Dobry den, chcela by som sa najskor podakovat MAMILE,v mnohych veciach ste mi pomohli a boli oporou!!!! Dojcime sa 9ty mesiac,z coho sa nesmierne tesim,lebo sme mali vela problemov. Napriek vsetkemu,co robim(prevazne zeleninova strava,pohyb-nosime sa,aj kocikujeme,10km denne ak neprsi,s malym sa hrame,atd) sa mi nedari schudnut. Na konci tehotenstva som rapidne pribrala(spolu 25kg),po porode slo dolu 15kg,ale znovu som to nabrala nazad. Z viacerych stran pocuvam presny opak-ze mamicky schudli az ked prestali kojit,aj ked vseobecne sa hovori,ze pri kojeni sa chudne lahsie. Urcite to nebude dovod na ukoncenie dojcenia, len sa chcem opytat,ci su s tym skusenosti a co robit. Stitnu zlazu mam vysetrenu a v poriadku. Dakujem...

Milá Zuzana,

veľmi pekne ďakujeme za vaše milé slová.

Všeobecne platí, že dojčenie pomáha mamičkám jednoduchšie vrátiť sa späť na hmotnosť, ktorú mali pred tehotenstvom.

Existujú však aj raritné výnimky a sú mamičky, ktorým vysoké hladiny prolaktínu počas dojčenia chudnutie neuľahčujú, ale práve naopak. Tieto mamičky priberajú, avšak zároveň toto priberanie väčšinou ide ruka v ruke s otázkou výživy, pohybu atď. Ak chcete schudnúť, je to možné aj počas dojčenia, skúste si nájsť odborníka, ktorý sa vám v tomto smere bude venovať. A áno, je možné, že niektoré mamičky ľahšie schudnúť po skončení dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tazkosti s chudnutim