Boľavé bradavky

Lili    21.04.2012, 21:54

Dobry den, moj syn ma 1 mesiac,kojim ho,ale uz skoro mesiac ma boli bradavka.mam trojzlozkovu atb mast,ktora mi ale moc nepomaha.jem aj tabletky citrovital,aj roztokom potieram,ale boli ma to stale,pali,stipe.Som z toho stale take uzimena a prsniky mam aj teple,neviem ci to tak ma byt.ale ta bolest urcite nie.Poradite mi prosim vas,lebo uz som bezradna.Jeden mam viac uboleny a z toho moc nevydrzim moc krmit :(. Dakujem velmi pekne za odpoved a prajem pekny vikend Lili

Milá Lili,

je nám to ľúto, ale diagnostikovať bolesť bradaviek nie je možné po internete. Toto si vyžaduje osobnú konzultáciu. Bolesť bradaviek môže mať rozličný pôvod. Navyše vaša otázka neposkytuje dostatok údajov (či máte teplotu, či máte niekde v prsníku hrčku, kedy sa bolesť prvýkrát objavila, ako dlho sa už liečite, či máte ragády, kedy sa bolesť objavuje, či sa bolesť v priebehu liečby zmenila/zmenšila a podobne).

V každom prípade, bolesť bradaviek, ak ju už nejakú dlhšiu dobu neúspešne riešite, si vyžaduje prehodnotenie celej situácie, a v prípade potreby navrhnutie nových riešení.

Hoci to situáciu nerieši, ak je bolesť neznesiteľná, mohli by ste uvažovať o užití ibuprofenu, aby ste bolesť zmiernili počas tej doby, kým budete hľadať skutočné riešenie.

Ak by ste chceli, môžete nám napísať na dojcenie@mamila.sk a môžete vám poradiť, akým spôsobom by ste mohli ďalej pokračovať v riešení tejto situácie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Boľavé bradavky