dojčenie a ATB

Natalia    14.06.2011, 21:36

Dobry den, dcerka ma 2,5 mesiaca a je dojčena. Pred tyzdnom mi trhali zub a museli mi nasadit ATB /Zinnat 500/. Mam pocit ze dcerku zacalo prehanat, ma castejsie stolicu a je o niečo redšia. Je mozne ze to ma z ATB ? Dakujem natalia

Mila Natália,

počas dojčenia môžete antibiotiká užívať. Je bezpečnejšie dojčiť a užívať antibiotiká ako prestať dojčiť. Umelá výživa so sebou nesie príliš veľa rizík. Jedným z nich je aj zmena črevnej flóry. Niekedy sa môže stať, že bábätko bude mať častejšiu a redšiu stolicu v súvislosti s tým, že užívate antibiotiká . Ale, ako som písala, ak by ste dávali umelú výživu, tak by sa črevná flóra narušila oveľa viac. Táto situácia sa zlepší a vďaka tomu, že budete dcérku ďalej dojčiť, materské pomôže vystlať sliznicu čreva a obnoviť črevnú flóru.

Pri antibiotikách je teda dobré bez obáv pokračovať s dojčením.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > dojčenie a ATB