Uzivanie antibiotik a dojcenie

Petra Hlinicanova    25.04.2012, 15:36

Dobry den, Mam 6mesacne babatko /12.10.2012/, dojcim a uz zavadzam aj prikrmy. Uz piaty den som chora, mam teploty 39•C, bola som u lekara, diagnostikoval virozu a nasadil mi Ospamox 750mg kazdych 12hodin. Teplotu znizujem vlaznymi sprchami, to ale nezabera moc, pomaha iba ibalgin. Neuskodia babatku antibiotika a ibalgin? Bohuzial virozu chytila mala odo mna, ale myslim, ze vdaka dojceniu je jej po dvoch dnoch postupne lepsie. Dakujem za odpoved.

Milá Petra,

Ospamox môže počas dojčenia užívať a rovnako aj Ibalgin. Ospamox užívajte v dávke predpísanej lekárom, Ibalgin si môžete dávať v dávkovaní obvyklom pre dospelých ľudí. Oba tieto lieky sa do materského mlieka dostávajú v takých zanedbateľných množstvách, takže pokračovať v dojčení je bezpečnejšie než čokoľvek iné. Naopak tým, že počas choroby dojčíte, chránite svoje bábätko pred tým, aby uňho choroba mala ťažší priebeh. Takže je žiaduce, aby ste sa liečili, a zároveň pokračovali v dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Uzivanie antibiotik a dojcenie