Dojčenie a riedka stolica. alergeny

Olga    09.05.2012, 20:59

Dobry den , chcela by som vas poprosit o radu.. dojčim 2 mesačnu dceru..asi od 6-teho týždňa mala vodovu stolicu žltej farby, upravila som si stravu, jem len varene kuracie a hovadzie maso, mrkvu , zemiaky, ryžu, cestoviny... a stolica sa jej ako tak upravila...ako nahle si dam nieco mliecme, tak stolicu ma opat riedku , da sa nazvat ze ma hnacku a aj viac krat za den... Uz sama neviem, co mam jest, aby mala normalnu stolicu. A ešte by som sa chcela spytat, kedy mozem zacat postupne pridavat alergeny ako napr. kakao, orechy... ? Dakujem pekne

Milá Oľga,

ak ste potraviny vylúčili len na základe vodnatejšieho vzhľadu stolice a na základe častosti stolice, tak ide pravdepodobne o zbytočné obmedzenie. Dojčené deti môžu mať stolicu veľmi často, mnohokrát za deň a može byť vodová, riedka a podobne. Ak ide len o tieto vlastnosti stolice nie je to podklad na to, aby ste držali diétu. Vo všeobecnosti takéto diétu a vylučovanie potravín z jedálnička matky počas dojčenia nie sú vhodné. Dojčiace matky by mali jesť bežnú zdravú stravu tak, ako akýkoľvek iný dospelý. To isté sa týka "alergénov", nie je preukázané, že by vylúčenie alergénov zo stravy dojčiacej matky bolo prospešné pre matku či pre dieťa, naopak, dojčiaca matka môže jesť všetky potraviny s výnimkou tých, na ktoré je sama alergická (čo je logické). Skúste znovu prejsť na normálnu stravu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a riedka stolica. alergeny