dojcenie a lieky na zablokovanu chrbticu

Elena    12.05.2012, 18:15

Dobry den. Prosim Vas o radu. Mam 12-mesacneho synceka, ktoreho stale dojcim na poziadanie a rada by som pokracovala. Zrejme som vsak niekde nachladla, coho nasledkom je bolest v sedacom svale, ktora mi vystreluje do nohy, ked kracam - mozno pricviknuty nerv ci nejaky zapal. Obvodny lekar mi povedal, ze ak mi to do konca tyzdna neprejde, musim ist k neurologovi. A tu sa Vas chcem spytat - viete mi poradit, ake lieky mi moze neurolog predpisat, aby som mohla sucasne dojcit? Ak by sa dalo, rada by som tam sla uz informovana co mozem a co nie. Vopred Vam velmi pekne dakujem, moc mi zalezi na tom, aby som syna mohla dalej dojcit.

Milá Elena,

lieky, ktoré vám lekár v takejto situácii predpíše, môžete pri dojčení užívať. Ak vaše problémy budú pokračovať a bude to potrebné a pôjdete k neurológovi, aby vám potrebné lieky predpísal, pokračujte ďalšej v dojčení počas užívania liekov. Je bezpečnejšie dojčiť ako dávať umelé mlieko. Keby ste začali dávať umelé mlieko namiesto dojčenia, tak potenciálne riziká, ktorá z používania umelého mlieka plynú, sú závažné. Pre vaše zdravie (pretože dojčenie je dôležité aj pre zdravie matiek) ako aj pre zdravie vášho bábätka je dôležité, aby ste v dojčení pokračovali počas toho, ako spomínané lieky užívate. Bez dojčenia bude bábätku okrem iného chýbať celý rad imunitných faktorov, mnoho látok podporujúcich vyzrievanie tráviaceho systému, mozgu a podobne - ide o doslova stovky látok, ktoré hrajú dôležitú úlohu pre zdravie vášho bábätka. Nehovoriac o tom, že dojčenie viac ako len materské mlieko.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > dojcenie a lieky na zablokovanu chrbticu