Nepokojne dojcenie

Timea    15.05.2012, 16:03

Dobry den,mam mesacneho synceka,ktory je plne dojceny na poziadanie. V poslednej dobe velmi nekludne papa. Ked sa prisaje tak pekne taha,no po nejakych 10-15 minutach zacne rozhadzovat rukami, narabat so sebou,natahovat sa a hlavne opakovane vypluvat prsnik a znovu sa prisavat. Niekedy je to dost bolestive ked pouziva dasienka. Natahujeme sa tak nejaky chvilu Pravdepodobne sa tak dobre nenapapa lebo potom o pol hodinku- hodinku si pyta opat a ja mu dam druhy prsnik.

Milá Timea,

vo vašom prípade by bolo potrebné posúdiť dojčenie, čo sa dá urobiť v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Pretože dojčenie a to, či bábätko pije dostatok mlieka, sa nedá posúdiť cez internet. Návod na správne prisávanie a posudzovanie pitia nájdete vo videách a fotografiách na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Potenciálne je možné, že by pre vašu situáciu mohol byť relevantný aj tento dokument:

Ako prekonať „štrajk“ v dojčení

Je možné, že by vám mohlo zvýšenie tvorby mlieka, pretože nepokojnosť, ktorú popisujete, môže spôsobovať pomalý tok mlieka, na ktorý svojím správaním vaše bábätko reaguje. Ak to tak je, postupujte podľa tohto návodu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Dojčenie nie je vhodné spájať s pravidlami o tom, či dojčiť z jedného prsníka alebo z oboch. Je dobré, aby bábätko malo možnosť piť na prsníku, až kým "dopije" prsník a bábätko už ani so stláčaním prsníka nepije. Preto svojmu bábätku ponúknite počas dojčenia aj druhý prsník, ak má záujem, prípadne prsníky vystriedajte aj viackrát.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nepokojne dojcenie