Bolestivy prsnik

michaela    15.05.2012, 19:41

dobry den,chcela by som sa opytat,co moze sposobovat bolest celeho prsnika,ktory je na dotyk velmi bolestivy,ako keby som sa niekde udrela,moze to byt zapal prsnika ak v nom nemam hrcku??alebo to moze byt sposobene nespravnom technikou odstriekavania mliecka,pretoze sa mi pred par dnami pokazila odsavacka a uprostred noci som si musela odstriekat mliecko,prsia som vsak mala velmi naliate a tak som musela vyvinut silnejsi tlak na cely prsnik,inak to neslo.Je niejaky sposob,ktorym by som si mohla pomoct od bolesti? dakujem vam za odpoved

Milá Michaela,

ak v prsníku nemáte hrčku, tak nemáte zápal prsníka ani zablokované mliekovody. Existujú aj ďalšie príčiny, prečo vás prsník môže bolieť. Je nám to ľúto, ale toto sa cez email nedá diagnostikovať, chcelo by to osobné stretnutie. Áno, je možné, že vás prsník bolí z odstriekavania, je možné, že zo silného stláčania máte modrinu alebo modriny, ktoré vás môžu bolieť rovnako ako udretie. Ak to tak je, tak stačí, ak počkáte a prejde to samo. Ale príčin bolesti, ktorú popisujete, môže byť viac - od banálnych až po závažnejšie. Skúste sa stretnúť s laktačnou poradkyňou, aby sa na to pozrela, prípadne, ak by ste to chceli riešiť, navštívte lekára. Medzitým, ak si myslíte, že si to vaša bolesť vyžaduje, tak môžete v prípade nutnosti užiť napríklad ibuprofen, ktorý by vám od bolesti mohol pomôcť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolestivy prsnik