Hladné bábätko

Monika    15.05.2012, 20:03

Dobrý deň Potrebujem poradiť, naša malá má 6týždňov, je stále hladná, stále hladá prsník, takto to bolo v pôrodnici a potom doma už bolo lepšie, aj pekne priberala, ale teraz je to zase to isté ako v pôrodnici. Pije a po chvíľke začne byť nepokojná, už jej netečie mliečko, skúšala som aj to stláčanie, ale neviem či to zle robím alebo to nepomohlo, dala som ju aj k druhému ale stále je to to isté, stále plače a hladá prsník a ja mám pocit že už jej nemám čo dať :( až keď vydrží aspoň hodinu-dve tak potom sa zase mliečko dotvorí a dokrmím ju. Som z toho nešťastná, čo mám robiť?

Milá Monika,

1) Skontaktujte sa s poradkyňou pri dojčení, aby zhodnotila pitie bábätka, prípadne jeho pitie porovnajte s videami na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/
2) Jeden jednoduchý krok, ktorý môžete spraviť, je teda dojčiť pri každom dojčení z oboch prsníkov (ak bábätko bude mať záujem), prípadne môžete prsníky aj viacrkát prestriedať.
3)  Okrem toho je potrebné zabezpečiť čo najlepšiu polohu, prisatie tak, aby bábätko dokázalo získať maximum mlieka. Návod nájdete vo videách a fotografiách na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Návšteva poradkyne  by mohla byť pre vás veľmi užitočná, pretože už samotná úprava prisatia, môže veľmi pomôcť. Ale okrem toho, môže poradkyne poradiť aj ďalšie postupy, ak by bolo treba zvýšiť tvorbu mlieka a podobne, čo je vo vašom prípade možné.

Okrem toho si pozrite tieto dva dokumenty, ktoré vám pomôžu pri zvyšovaní tvorby mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Začnite užívať prostriedky, ktoré vám pomôžu zvýšiť tvorbu mlieka popísané v tomto dokumente, ak spoločne s poradkyňou usúdite, že je to potrebné:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/



 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hladné bábätko