Neocate

Ivana    18.05.2012, 09:25

Dobry den, chtela bych se zeptat na potencionalni rizika podani UM Neocate u 5 mesicniho chlapecka. Od trech mesicu trpel na velike koliky, zhorsena stolice, prujmovita s hlenem a krvi, odeslan na gastroenterologii, dale na kozni, objevil se atopicky ekzem a sucha kuze, me doporucena bezmlecna dieta, dal s vynechanim vajec, soji, mirne zlepseni, ale chlaepcek pribira velmi pomalu i kdyz davky nakojeneho mleka jsou optimalni, byli jsme hospitalizovani a kojeni bylo vazeno, doporuceno skoncit s kojeni a prejit na Neocate. Zatim pije neocate dva dny a stolice je trosku lepsi.Jaka vidite rizika? Me bylo receno, ze pro chlapecka je vetsi riziko me MM, ze strevo je dlouhodobe v zanetu , viz hlen a krev, ze imunitni faktory se stejne takto nevyuziji a ze je dulezita stabilizace strevni slizznice. Ze chlapecek ma tezkou formu ABKM. Dekuji.

Milá

pre vášho chlapčeka by pri jeho diagnóze bolo najvhodnejšie, aby bol dojčený.  O to viac, ak má alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Materské mlieko pomáha obnovovať sliznicu čreva lepie ako čokoľvek iné. Naopak, podávanie akéhokoľvek umelého mlieka prináša so sebou riziká, a to nielen z hľadiska sliznice čreva. Navyše váš chlapček má už 5 mesiacov, čo znamená, že vaša situácia sa dá riešiť aj úplne inak.

V prvom rade, je dôležité, aby ste pokračovali v dojčení. Ak synček nepriberá, treba skutočne reálne posúdiť pitie a dojčenie - váženie pred dojčením a po dojčení nie je spoľahlivý indikátor toho, čo bábätko skutočne pije dostatok mlieka. Navyše pri vašom probléme by vám mohla pomôcť úprava dojčenia a potenciálne zvýšenie tvorby mlieka. Ďalej by bolo dobré dodiagnostikovať problémy s črevom a stolicou. A podľa toho podniknúť ďalšie kroky, ktorý by nemal zahŕňať prechod na umelú výživu akéhokoľvek typu.

Druhá vec je, že ak by to bolo skutočne potrebné a synček by potreboval viac kalórií, aby priberal, v jeho veku, vhodnejšie ako Neocate či ktorékoľvek iné umelé mlieko, je začať s príkrmamy. Neocate nie je riešením vášho problému. Tento problém je riešiteľný pri zachovaní dojčenie, ktoré je špeciálne v tejto situácii mimoriadne cenné pre vášho synčeka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok