Preco sa neprisaje???

Lívia    18.05.2012, 17:49

moje babo ma 2 mesiace a prestalo sa prisavat na prsnik. Kojenie prebieha asi hodinu a to takym sposobom, ze potiahne zopar krat a prsnik vypluje a opakuje sa to dookola...Bojujeme takto uz tyzden...3 krat sme uz dokrmovali na lyzicku s nutrilonom a raz vypila aj na flasu. Odsavala som si, ale odsajem max. 50ml, co je malo. Poradte mi prosim preco sa to mohlo stat? Myslim, ze mlieka mam dostatok, tak nerozumiem co sa stalo.Som uz vazne zufala. Dakujem za pomoc

Milá Lívia,

cez internet nie je jednoduché vedieť, čo presne sa deje, a bolo by lepšie, ak by ste sa priamo stretli s laktačnou poradkyňou, aby posúdila dojčenia.
Ale na základe vášho opisu je možné, že sa vám skutočne tvorba mlieka znížili, že vaše bábätko reaguje na pomalší tok mlieka. Na toto by poukazovalo aj jeho správanie.
Ak by to tak bolo, potrebujete v prvom rade zvýšiť tvorbu mlieka. K tomuto si pozrite tieto dva dokumenty, najmä bod 7:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/
Kľúčom k riešeniu vašej stiuácie je zvýšenie tvorby mlieka a vylúčenie príčin, prečo sa tvorba mlieka mohla znížiť. Skúste pohľadať v predchádzajúcich otázkach, mnoho mamičiek už riešilo to, čo ste napísali.
Bábätká odmietajú prsník spôsobom, ktorý opisujete, väčšinou z toho dôvodu, že tok mlieka je pomalý a práve preto je zvýšenie tvorby mlieka riešením.




 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Preco sa neprisaje???