Dojčenie a tabletka po

Jana    24.03.2020, 13:37

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na dojčenie po užití "tabletky po" zn.EllaOne. Vzhľadom na môj zdravotný stav bolo nevyhnutnosťou túto tabletku pre istotu užiť, inak by sme to neriešili. Náš syn má 9,5 mesiaca a kojím ho cez deň vždy po spaní (2x) a potom pred spaním a v noci asi 3-4 krát. Informácie na letáku boli že by som nemala dojčiť týždeň, a na internete 36 hodín,čo je pre nás vylúčené. Cez deň nie vždy malý vyžaduje mliečko, no v noci si to neviem predstaviť. Ďakujem za radu. Jana

Milá Jana,

z hľadiska vplyvu na dieťa počas dojčenia užitie tejto tabletky nepredstavuje problém. Pokračujte preto v dojčení aj po užití tejto tabletky. 

Najjednoduchšie by do budúcnosti bolo mať presný prehľad o svojej plodnosti, aby ste napríklad presne vedeli, kedy u vás dochádza k ovulačnému javu a následne vedeli presne, kedy očakávať menštruáciu, a to je možné zistiť aj v čase, keď dojčíte, presne tak isto, ako aj vtedy, keď žena nedojčí, informácie na túto tému nájdete napríklad tu: www.plodar.sk.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a tabletka po