Castost kojenia - cez den /v noci

Lydia    22.05.2012, 14:19

Dobry vecer, potrebovala by som poradit. syn ma 11 tyzdnov, uz as dva mesiace je vylucne kojeny. cez den papa kazdu hodinku a pol a v noci papal kazde tri hodiny, ale posledne noci sa tiez budi po hodine a pol. chcem sa spytat, ci je to v poriadku, ze cez den papa tak casto. ma sa mliecko sancu poriadne stravit? kedze deti malokedy odmietnu prsnik, nemoze mu take caste papanie ublizit - prejest sa? maly ma vyse sest kilov. Ako docielit, aby v noci spaval mezi jednotlivymi kojeniami dlhsie? prosim odpoved zaslite na moju adresu. Vopred dakujem.

Mila Lydia,

samozrejme, ze cez internet sa neda dojcenie posudit, ale vo vseobecnosti je uplne v poriadku, ak papa akokolvek casto, ak dobre pije a dobre pribera.  Dokonca toto je uplne standardny normalny interval medzi dojceniami.  Dojcene deti casto papaju kazdy hodinku, i castejsie. A to nielen pre to, ze je to pre ne dobre, ale aj pre to, ze dojcenie je viac ako len pitie materskeho mlieka a tym padom sa deti dojcia aj z inych dovodov (rovnako dobrych) ako od hladu.  Mlieko sa travi velmi, velmi rychlo, navyse vobec nevadi, ak pije mliecko kedykolvek.  Caste papanie nemoze ublizit, babatka su z bruska zvyknute na konstatny prisun zivin a cim castejsie sa dojcenia, tym je to pre ne lepsie. Naozaj sa neobavajte, ze by sa prejedol.  Toto nehrozi.  Dojcene deti piju a priberaju normalne, spravne, to, ze ma sest kilov v 11 tyzdnoch, je podla vsetkych tabuliek tiez normalne pre dojcene deti.  Mnohe dojcene deti priberaju viac ako deti zivene umelym mliekom, a napriek tomu nie su neskor obezne, prave naopak.

Nesnazte sa v tomto veku docielit, aby spal medzi dojceniami v noci dlhsie. Babatka sa potrebuju dojcit casto a ak to robia, maju na to dovod. Vezmite si ho k sebe do postele, nebude sa sice menej casto budit, ale dojcenie bude pre Vas jednoduchsie.  Deti v noci zacnu mat medzi dojceniami dlhsie intervaly samy od seba - ked su na to pripravene, nemusite pre to nic spravit.  Teraz je pre dojcenie dolezite, aby sa syncek dojcil v noci aj cez den tak casto, ako potrebujte.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Castost kojenia - cez den /v noci