Dojcene dietatko nekaka 5 dni

Lucia    24.05.2012, 11:41

Dobry den mam 11 t babatko, ktore je plne dojcene, ale nekaka mi uz 5 den. Je to normalne. Predtym kakalo do kazdej plienky a teraz proste prestalo. Skusala som to robit ako to kedysi v nemocniciach robili detom, ze som mu dala teplomer do zadocku a vykakal sa, ale uplne hustu masu. Moze mu to nekakanie niejak poskodit??? inak je pokojny napapka sa a vydrzi 2 az 3 hodinky. V noci zacal teraz spinkat pekne dlho, napapa sa naposledy vecer o 6tej 7mej a budi sa o 1.30 alebo 2.30. Cim je to sposobene, ze dietatko nekaka. Pije pekne s viditelnymi pauzami a je aj pokojne, tak predpokladam, ze aj dobre dojcene. Dakujem Lucia

Milá Lucia,

v tomto veku bábätka môže byť nekakanie úplne normálne - a to vtedy, ak bábätko skutočne dobre pije, dobre priberá, je spokojné a nemá iné problémy, tak nekakanie aj veľmi dlhú dobu, aj 20 - 30 dní, môže byť normálne.  Konzistencia stolice môže byť hustá, kašovitá, nemala by byť formovaná, ak je výlučne dojčené. 

Ak je všetko ostatné s dojčením v poriadku, tak sa nekakaním netrápte, nedávajte jej teplomer ani rektálnu rúrku, nepomáhajte sa jej vykakať sa.  Nie je to potrebné, pretože ide o normálny stav.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcene dietatko nekaka 5 dni