Neustále na prsniku

veronika    02.06.2012, 22:26

Dobrý deň. Mám mesačnú dcérku. Je dojčená, iba raz som prikŕmila UM pomocou laktačnej pomôcky. Véééľmi by som chcela iba dojčiť. Mala som pocit, že mám málo mlieka, malá stále plakala aj po kŕmení. Začala som brať senovku. Prsia sa viac nalievali, občas menej. Pred 3 dňami som mala horúčku a boľavý prsník, ktorý som často prikladala a dokŕmila z druhého. Dovtedy len jeden stačil. Malá vyťahala oba a teraz prsia nemám naliate a ona stále pýta. Pridala som k senovke aj benedikt. Laktačná poradkyňa radila malú na 2 dni mať na/pri sebe a nechať ju piť koľko chce. Tak robím už viac ako 48 hodín. Prisatá je celééé hodiny.Stále cucká, pospáva, sem tam prehltne, pretože prsia sa nemajú kedy naliať. Spokojná je len na prsníku, myslela som , že to rozbehne mlieko, ale prsia sú mäkké, každá kvapka čo dotečie stihne vycuckať. Mávam konček bradavky až fialový, saje takmer stále a podriemava. Je nádej, že sa prsia nalejú, ona sa poriadne napapá a dá mi oddýchnuť? Ako môžem zvýšiť tvorbu? Myslím, že prisatá je správne, prehĺta pekne len keď bol prsník naliaty. Pri prázdnom prehltne len občas. Prsník je akoby jej pupočná šnúra, ale takto sa stále fungovať nedá, aj keď urobím pre záchranu môjho mliečka hocičo... ďakujem

Milá Veronika,

skúste pokračovať v správnom prisávaní, správnej polohe, stláčaní prsníka, ak je to potrebné užívajte spomínané bylinky a umožnite dcérke, aby bolo prisatá tak často a tak dlho, ako to potrebuje. Prsník je jej "pupočná šnúra".

Samozrejme, že cez internet nie je možné vyhodnotiť, ako vaše bábätko pije a či potrebné podniknúť aj ďalšie kroky.  To, čo robíte, má veľký potenciál na to, aby bolo všetko v poriadku, niekedy totiž chcú byť bábätká na prsníku takmer neustále, pričom zároveň dobre pijú a dobre priberajú. Skúste spolu s laktačnou poradkyňou zhodnotiť pitie mlieka, plus ďalšie doplňujúce ukazovate prospievania bábätka ako prírastok hmotnosti za posledných pár dní či za týždeň, počet pocikaných plienok, stolice bábätka a podobne. Na základe tohto budete vedieť viac o tom, ako ďalej postupovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neustále na prsniku