Ako kojiť, aby sa neznizila tvorba mliecka?

Eva    15.06.2012, 15:36

Nemam nadprodukciu mliecka takze odsavat nemusim, niekedy sa malinka napapka len z jedneho prsa, mam potom na dalsie kojenie zacat tym istym alebo druhy? Nechcem aby sa mi znizila tvorba mliecka.

Milá Eva,

pri dojčení pozorujte, ako bábätko pije, porovnajte pitie bábätka s týmito videami:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Ak pije dobre, tak sa netrápte tým, či pije na jednom prsníku alebo na oboch.

Pre dojčenie neplatia žiadne pravidlá. Je možné, že vo vašom prípade je všetko v poriadku a že sa nemusíte obávať. Nie je pravidlo, že každé dieťa musí vždy piť z oboch prsníkov, rovnako ako nie je pravidlo, že dieťa má piť len z jedného prsníka. Pravidlá a dojčenie nejdú dosť dobre dohromady. Podstatné je to, ako vyzerá pitie na prsníku. Ak dieťa dobre pije na prsníku, tak nie je podstatné, či pije z jedného prsníka, z dvoch alebo sa prsníky striedajú veľakrát. Je možné, že vaše bábätko nechce druhý prsník, pretože veľmi dobre pije na tom prvom a už je dostatočne nakŕmené. Ak to tak je, tak ho do druhého prsníka nenúťte. A pri ďalšom dojčení tiež nie je dôležité, ktorým prsníkom začnete, riaďte sa podľa toho, či na danom prsníku bude bábätko piť, ak nie, prsník vymeňte.


  
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako kojiť, aby sa neznizila tvorba mliecka?