Dojčenie a chemický peeling 40%aha kyselina mandľová

Stanka    25.04.2016, 15:11

Dobrý deň, nedávno som u kozmetičky podstúpila chemický peeling kyselinou mandľovou. Treba to min.5-6x zopakovať. Kvôli akné a pigmentovým škvrnám. Ubezpečovala ma, že je to bezpečné aj počas kojenia. Dcérku kojím 11mes. Ale dočítala som sa, že kontraindikácie pri chemických peelingoch sú tehotenstvo a dojčenie..preto by som sa Vás chcela opýtať, či je to bezpečné a môžem naďalej kojiť. Ďakujem pekne za radu.

Milá Stanka,

vaša kozmetička vám dala správnu informáciu. Veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade choroby užívať nič, čo nie je pravda. Nehovoriac o tom, že ide o lokálnu aplikáciu, pri ktorej sa do krvi matky dostávajú stopové množstvá, čo prakticky znamená, že v materskom mlieku sa nebude nachádzať vôbec nič.

Pokračujte v dojčení tak, ako je vaša dcérka zvyknutá, bez ohľadu na to, koľko aplikácii tohto peelingu podstúpite.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a chemický peeling 40%aha kyselina mandľová