Spánok

Katka    16.06.2012, 22:02

Dobrý deň,už viac ako týždeň mám problémy so spánkom. Nedarí sa mi zaspať,spím tak dve hodiny za noc. Som z toho veľmi unavená.Začína sa u mňa prejavovať úzkosť a panická porucha na ktorú som sa pred rokom liečila. Lekárka mi odporučila ukončiť dojčenie,ak chcem nasadiť liečbu. Ja však prestať dojčiť odmietam,aké lieky by ste mi doporučil? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Katka

Milá Katka,

za daných okolností je potrebné, aby ste sa začali urýchlene liečiť. Počas takejto liečby je možné nájsť lieky, ktoré môžete užívať a zároveň dojčiť, takže vaša predstava o tom, že nechcete prestať dojčiť je správna. Dokonca drvivá väčšina liekov, ktoré by ste potenciálne pri vašej diagnóze mohli užívať, sa môže užívať počas dojčenia.

Nie je etické, aby vaša lekárka v tejto situácii odporúčala prestať dojčiť, ak sa máte liečiť. Dojčenie je obzvlášť v tejto situácii pre vaše bábätko dôležité.

Cez internet a bez poznania vašej diagnózy nie je možné navrhovať konkrétne lieky, vašu liečbu musí stanoviť váš ošetrujúci lekár.

Ak by ste mali konkrétny predpísaný liek, o ktorom sa chcete poradiť, prípadne lieky, ktoré ste v minulosti užívali a zaberali vám, môžete nám znovu napísať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok