Tvrda hrudka v prsniku 2

Lucia    17.06.2012, 17:41

Dobry den, chcela by som este upresnit tu hrudku v prsniku. Nieje to bolestive, ako ked sa upcha prsnik, alebo mliekovod, je to asi3cm gulicka, ktora sa mi pohybuje akoby v mliekovode si myslim, pretoze sa pohybuje stale po tej istej cesticke od dvorca zhruba do polovice prsnika. Mam tuto hrudku asi 2 tyzdne, nemizne nezmensuje sa, mam vsak aj pocit, ze sa mi horsie vyprazdnuje ten prsnik, stlacam si ho pri dojceni, ale po skonceni dojcenia tam v nom citim taku hrudu, tu si vsak vytlacim a zmensi sa. skusim teda navstivit svoju lekarku, len som zvedava, ze co mi povie.

Milá Lucia,

v takom prípade si takýto typ hrčky zaslúži vyšetrenie, aby sa zistilo, o akú hrčku ide. Vyšetrenie môže zahŕňať vyšetrenie pohmatom, ultrazvukom ako aj punkciu, pri ktorej by sa odobrala vzorka z hrčky. Podľa výsledkov vyšetrenia je potom možné postupovať ďalej. 

Bez ohľadu na prítomnosť hrčky pokračujte v dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tvrda hrudka v prsniku 2