Vysetrenie

Isabel    13.07.2016, 13:35

Dobry den.Moja dcerka ma 8 mesiacov a dva tyzdne.Kojim ju rano,potom okolo 10 papa ovocie,obed zeleninka s maskom,...olovrant a vecera MM.Obcas raz v moci MM.Mala pekne pribera.Buduci tyzden by som mala ist Na gastrofibroskopicke a kolonoskopicke vysetrenie,pri ktorom predpriprava je, ze tri dni pred vysetrenim mozem jest Len kasovitu stravu a to jogurt,krupicnu kasu,detsku vyzivu a polievku,den pred vysetrenim uz mozem len tekutiny,na obed cisty vyvar a nasledne neprijimat potravu.Poobede vypit pripravok Na vycistenie creva MgSO4.V den vysetrenia uz neprijimat ani tekutiny ani potravu.Nemoze to prosim vas nejako poskodit malej?Bojim sa,ze by som mohla stratit mliecko,alebo ten pripravok na vycistenie criev sa dostane do mlieka a nejako poskodim dcerke.Nemoze z toho mala dostat hnacky?Nemam s vysetrenim radsej pockat,pokial neprestanem kojit?Za odpoved vopred pekne dakujem.

Milá Isabel,

gastrofibroskopiu aj kolonoskopické vyšetrenie môžete podstúpiť (ako aj predprípravu na kolonoskopiu) a pokračovať v dojčení. 

Prípravok, ktorý budete ako prípravu na kolonoskopiu piť sa nevstrebáva do vášho organizmu a neovplyvňuje bábätko. Môžete dojčiť až do doby pred samotným vyšetrením a potom hneď po vyšetrení, keď sa budete na to cítiť. Dojčením nemáte ako uškodiť bábätku. Vaša dcérka z prípravku na vyčistenie čriev nedostane nič, pretože sa tento prípravok vôbec do materského mlieka nedostáva. Tým pádom nie je dôvod, aby ste sa obávali, že by dcérka mohla dostať hnačku.

Okrem toho môžete, ak chcete, obe vyšetrenia absolvovať aj v anestézii a po prebudení z nej môžete pokračovať v dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok