Ibalgin 400 a Mobivenal micro

Lenka    03.07.2012, 10:25

Dobry den, chcem sa optat ako je to s Ibalginom pri dojceni, do akej miery prechaza do materskeho mlieka a kedy je jeho koncentracia najvyssia ( aby som vtedy neojcila). 10 dni po porode sa mi objavili velmi bolestive hemoroidy a bez liekov to nejde. Taktiez ma zaujima liek Mobovenal micro (zlozenie ako detralex+ obsahuje aescin) pri uzivani 4 tabliet denne je mozne dojcit. Zacala som ho uzivat vcera kedze Cyklo3fort nepomahal a mlieko ostriekavam. Za odpoved vopred dakujem.

Milá Lenka,

Ibalgin môžete počas dojčenia užívať a nemusíte sa pri tom zamýšľať nad tým, kedy je koncentracia najvyššia, pretože množstvo Ibalginu v materskom mlieku je zanedbateľné, pretože Ibalgin je takmer všetok viazaný na bielkovinu, a preto nie je k dispozícii na vylúčenie do materského mlieka. Takže ak Ibalgin potrebujete, užívajte ho bez ohľadu na časovanie dojčenia. Dojčite a Ibalgin užívajte podľa toho, ako je to potrebné/predpísané.

Mobovenal micro môžete v uvedenej dávke užívať a zároveň dojčiť. Dojčenie taktiež nemusíte časovať podľa jeho užívania - platí to isté, čo sme napísali pri Ibalgine.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ibalgin 400 a Mobivenal micro