Dieťa mi zaspáva pri dojčení a potom si často pyta papať

Zuzana    12.07.2012, 14:07

Malá má týždeň a kŕmim ju iba materským mliekom. Mám vpadnuté bradavky, ale vieme sa prisať a pijeme, len vždy zaspíme. Aj som si skúšala stláčať prsník, ale aj tak zaspávala.

Milá Zuzana,

najlepšie zo všetkého bude, ak sa skontaktujete s poradkyňou pri dojčení, pretože ona vám bude vedieť vo vašej konkrétnej situácii ukázať, ako presne máte svojej dcérke pomôcť, aby skutočne pila mlieko bez toho, aby pri dojčení zaspávala. Zaspávanie, ak sa bábätko ešte dostatočne nenadojčilo, súvisí s pomalým tokom mlieka a dá sa tomu pomôcť.

"Vpadnuté" bradavky nie sú pre dojčenie problém a nie sú dôvodom na to, aby dcérka pri dojčení zaspávala. Podstatné je naučiť sa, ako vyzerá správne asymetrické prisatie, použiť pri dojčení správnu polohu a vyhodnotiť, ako bábätko pje mlieko. Samotné tieto kroky niekedy postačujú na to, aby sa situácia obrátila. Ak to tak nie je, tak existujú mnohé ďalšie postupy, ktoré by vám dokázali pomôcť. Toto vám pomôže určiť laktačná poradkyňa. Viac si môžete prečítať v predchádzajúcich odpovediach na podobné otázky - skúste si ich podrobne prečítať:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=237

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=361



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dieťa mi zaspáva pri dojčení a potom si často pyta papať