Alergie na bilkovinu KM

Jana    24.07.2012, 10:44

Dobry den, pro neustale hleny a krev ve stolici bylo doporueno dcerce mleko neocate, je to pry uz jen smes aminokyselin, byla hodne spava, zvracela, diagnoza ABKM, po mesici drzeni bezmlecne diety s vzrazenim vajec, soji a ryb spise zhorseni stolic, nepribrani. Pry se jedna o multiprteinovou alergii a na neocatu ji bude lepe, co si o tom mysliet a meli jste nejaky pdobny priad. Pry i nepatrne mnozstvi bilkoviny v MM ji udela zapal ve streve, proto hlen a krev, mohlo by to mit i vliv na jeji budouci imunitu a v soucasnosti nic jineho nez neocate pro ni neni, nam rekli pri hospitalizaci.

Milá Jana,

vo vašom prípade by bolo dobré prebrať jednotlivé detaily toho, čo popisujete detailnejšie, a bolo by jednoduchšie komunikovať tieto detaily cez email, takže ak máte chuť napíšte nám na dojcenie@mamila.sk Do emailu nám napíšte aj vek dcérky, ten je veľmi dôležitý.

V každom prípade, dávať umelé mlieko nie je riešením a už vôbec nie dobrým riešením. Riešenie je v zlepšení dojčenia a hľadaní príčin toho, čo sa deje.

Hlien v stolici výlučne dojčeného dieťaťa, ktoré dobre priberá a nemá iný problém, nie je niečo, čo treba riešiť.

Čo sa týka toho, že vaša dcérka nepriberá: úplne prvým krokom by bolo pozorovaním dojčenia zistiť, ako na prsníku pije. Je možné, že veľká časť toho, čo popisujete by sa dala zlepšiť zvýšením príjmu materského mlieka. Toto je vo vašom prípade pravdepodobne kľúčové:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Je možné, že pre nepriberanie existujú aj ďalšie príčiny, ktoré sa dajú odstrániť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Čo sa týka krvi v stolici: v prvom rade závisí od množstva, ktoré sa v stolici objavuje. Ak ide o malé množstvá, tak tieto netreba riešiť a jediné, čo treba urobiť je zvýšiť príjem materského mlieka. Ak by množstvo bolo veľké, treba sa ním zaoberať iným spôsobom, ale vo väčšine prípadov dojčených detí ide o malé množstvá, ktoré nie sú významné. Navyše je tiež možné, že krvácanie má aj iný dôvod než len to, čo bábätko pije, a tieto príčiny je tiež dobré vylúčiť. 

Pre budúcu imunitu je mimoriadne dôležité, aby vaša dcérka bola dojčená. A áno, prípady ako je váš sme mali a sú riešiteľné inak ako podávaním umelého mlieka.

Prečítajte si aj našu predchádzajúcu odpoveď na podobnú otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=404



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Alergie na bilkovinu KM