Priberanie babatka

Lydia    26.07.2012, 18:01

Dobry den, syncek bude mat 28.Jula ukoncenych 5 mesiacov. zda sa mi, ze zacal menej papat. Jedlo si uz nepyta ako hocikedy, dokonca vydrzi byt nedojceny cez den aj 3, uz sa mi stalo aj 4 hodiny. Jednoducho si nepytal papat. Inak je v pohode, vyrovnany, neplacka. Avsak rpi vazeni som zistila, ze pribral za 10 dni len 140 gramov. Teraz mame 8,4 kila. Ako je to s jeho priberanim, je to este okay, alebo pribera malo? Mam mu ponukat castejsie a necakat na to, ze si sam vypyta? predtym, nez som spozorovala, ze si menej pyta sme papali velmi casto aj kazdu 1?5 hodinku. Vopred dakujem za vyjadrenie.

Milá Lýdia,

nie je jednoduché posúdiť, čo presne sa deje, ale vo všeobecnosti, ak synček priberá, je spokojný, neplače, dobre sa dojčí, tak toto môže byť v poriadku a pravdepodobne aj je. Presne by sa to dalo zistiť pri pozorovaní dojčenia a vyhodnotení doterajšieho priberania, s čím by vám mohla pomôcť poradkyňa pri dojčení, ak by ste skutočne chceli mať istotu, že je všetko v poriadku.  Priberanie sa nedá posúdiť z vašich dvoch údajov, na to by bolo potrebné vedieť, ako synček priberal doposiaľ.

Ale čo v každom prípade môžete urobiť, je ponúkať dojčenie a ak synček bude mať chuť, tak ho nechať, aby sa dojčil častejšie, hoci samozrejme nemá zmysel dojčenie vnucovať. Nečakajte na to, že si ho sám vypýta. V tomto veku a dokonca aj neskôr pri starších bábätkách je pri niektorých z nich potrebné dojčenie ponúkať a nečakať na to, že si vypýtajú.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Priberanie babatka