Alergicka reakcia a dojcenie

Monika    06.08.2012, 13:18

Dobry den! Prosim Vas, ak je to mozne o rychlu radu. Dojcim 15-mesacneho syna na poziadanie. Po naneseni konskej maste na krcove zily na nohe som dostala alergicku reakciu. Mozem uzit Fenistil kvapky? V pribalovom letaku sa uvadza, ze sa pocas dojcenia neodporucaju. Po pouziti konskej masti sa mi vytvoril cerveny flak, ktory sa tiahne az ku stehnu. Mozem aj nadalej dojcit syna, neprejde alergicka reakcia do mlieka? Inak, za normalnych okolnosti je pouzivanie konskej masti v poriadku pocas dojcenia? Ak by mi Fenistil kvapky nezabrali a musela by som ist na pohotovost, je nejaky liek, ktory nesmiem v tomto pripade uzit? Velmi pekne Vam dakujem

Milá Monika,

áno, nie je problém, môžete užiť Fenistil.

Z hľadiska synčeka a dojčenia nie je vaša alergická reakcia žiaden problém. Alergická reakcia "neprechádza" do mlieka. Pokračujte v dojčení.

Ak by Fenistil nezabral, môžete užiť akýkoľvek iný liek, ktorý vám na pohotovosti predpíšu. Pokračujte aj naďalej v dojčení.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Alergicka reakcia a dojcenie