Klbova vyziva

miriam    09.08.2012, 15:42

Dobry den, poprosila by som Vas- mozem uzivat Piascledine 300? Pripadne aj ako je to s ostatnymi pripravkami pre vyzivu klbov..Ortopeda tvrdi, ze mi takmer nic nemoze predpisat ked dojcim a mam vraj velmi opotrebovane chrupavky v kolennom klbe..Tak premyslam nad doplnkami pre sportovcov..?Dakujem

Milá Miriam,

neexistuje dôvod, pre ktorý by ste ako dojčiaca matka nemohli užívať Piascledine 300 a zároveň pokračovať v dojčení. Bez obáv ho môžete užívať a popritom dojčiť.

Nie je pravda, že by vám ortopéd nemohol takmer nič predpísať. Naopak. Nie je etické odopierať dojčiacej matke liečbu, ktorú počas dojčenia potrebuje. Môžete ďalej dojčiť a liečiť sa. Máte právo na liečbu ako akýkoľvek iný pacient, ktorý by mal rovnaké ťažkosti. Samozrejme, že vám nemôžeme odporučiť konkrétne lieky, pretože toto patrí do rúk odborníka, ktorý pozná vašu diagnózu, ale lieky, ktoré prichádzajú do úvahy, môžete užívať. Ak by vám lekár nejaké lieky predpísal, môžete ich s nami skonzultovať. Nedajte sa teda odradiť a hľadajte pomoc. Doplnky pre športovcov nie sú popri dojčení problém.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Klbova vyziva