Svrbenie prsníka pri dojčení

zuzana    10.08.2012, 17:47

Dobrý deň, posledné dni ma začal pri dojčení svrbieť až štekliť prsník (ten, z ktorého pije dieťatko). Nie som si istá, ale prichádza to až po čase, keď už malá vypije predné mliečko, čiže nie hneď po priložení. Neviete z čoho to môže byť a čo s tým? Je to chvíľami nepríjemné, musím si ho stále škrabať a neviem sa pri dojčení kvôli tomu uvoľniť.

Milá Zuzana,

nenapísali ste, aký je vek vášho bábätka, pretože aj toho závisí to, čo by mohlo prichádzať do úvahy.

Navyše takéto otázky sa ťažko riešia cez internet, nie je jednoduché posúdiť, čo sa deje. Môže ísť napríklad o prejav spúšťacieho reflexu.

Nepíšete, či vaše pocity svrbenia sprevádza aj nejaká bolesť, ako dlho bolesť pretrváva a podobne.

Skúste buď doplniť informácie a poslať nám ich na dojcenie@mamila.sk alebo si skúste prečítať tento dokument, aby ste videli, či sa niektorý popis hodí na to, čo zažívate:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/zapal-prsnikov/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Svrbenie prsníka pri dojčení