Vela mlieka

maria    12.08.2012, 16:45

Dcerka ma 8 mesiacov, ked ju kojim tak mi tecie mlieko aj z druheho prsnika, musim si pri nom drzat poharik a natecie mi tam okolo 100 ml. aj ked nekojim mlieko samo vyteka. uz som si na to aj celkom zvykla, kazdy vravel ze casom sa to zlepsi no stale nic, trocha mi to stazuje to dojcenie.

Milá Mária,

nie je úplne obvyklé, aby aj v tomto veku tieklo pri dojčení z druhého prsníka také množstvo mlieka, ale na druhej strane, áno, niekedy toto pretrváva dlhšiu dobu a množstvo mlieka sa znižuje až neskôr a postupne. Je možné, že to nie je veľmi pohodlné, ale s postupom času to bude lepšie, určite. V takejto situácii má najväčší zmysel len hľadať praktické riešenia, ako toto zvládnuť, skôr než s tým niečo robiť, pretože ak by ste chceli napríklad znížiť tvorbu mlieka, mohlo by to znamenať problémy s dojčením - áno, aj v tomto veku.

Jedna vec, ktorá niekedy trochu funguje, je hneď po začiatku dojčenia zatlačiť na bradavku druhého prsníka a držať ju stlačenú nejakú dobu - vtedy sa väčšinou mlieko z druhého prsníka nespustí a následne netečie.

Predpokladáme, že väčšinu ostatných praktických riešení ste už našli, hoci ani jedno nerieši podstatu vašej otázky - používanie pohárika na zachytávanie mlieka, používanie zberných mušlí na zachytávanie mlieka, nosenie vzorovaných tričiek, aby prípadné mlieko neboli príliš vidieť, podloženie uterákom v noci, atď.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok