Odmietanie prsnika

Dada    17.08.2012, 16:39

Dobrý deň, moja dcéra má 19 týždňov a odmieta sa prisať. Mala som črevnú virózu a odvtedy ma problém sa prisať. Papa stále menej a už strácam aj mlieko. Ako ju mam donútiť pit mliečko? Ďakujem Dada

Milá Dada,

niekedy je možné, že ochorenie, ktoré je spojené s horúčkou (ako napríklad pri črevnej viróze), spôsobí pokles tvorby mlieka, čo je asi váš prípad. To, že sa dcérka odmieta prisať, je dôsledok zníženej tvorby mlieka a zníženého toku mlieka. Dcérku nemôžete donútiť piť mliečko. To nefunguje. To, čo ju na prsník naspäť priláka, je zvýšenie tvorby mlieka. V takýchto prípadoch vynikajúco funguje využitie bodu 7 v tomto dokumente:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Ďalej vo vašej situácii použite kroky uvedené v tomto dokumente:

Ako prekonať „štrajk“ v dojčení

Prečítajte si aj túto otázku, ktorá má síce odlišnú príčinu, ale riešenie a základné princípy sú rovnaké:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=154



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmietanie prsnika