Hnacky u kojeneho babatka

Boba    13.09.2012, 12:56

Dobrý deň, mám 11 tyzdnove bábätko,ktoré je výhradne len kojene. Asi tyzden a pol pozorujem hlienovitu redsiu stolici a posledné dni vodnatu hnačku. Svoje stravovanie som nijak poslednou dobou nemenila. Nejem žiadne mliečne veci (ani keksiky,pecivo...nič kde je kravska mliecna bielkovina) lebo to syna strašne nafukovalo a mal obrovské kŕče. Teplotu nemá, podavam mu teraz probioticke kvapky a častejšie dojcim kvôli tým hnackam. Je to normálne? Papam normálne chlebík a tak... Môže mať malý celiakiu? Toto ochorenie máme v rodine a tiež sa prejavovalo hlienovitou stolicou.

Milá Boba,

hlavná otázka znie:

Pije bábätko dobre? Je vo všeobecnosti spokojné? Priberané primerane? Nemá žiadne iné príznaky choroby (teploty, a pod.)?

Ak je odpoveď na všetky tieto otázky "áno", tak sa vzhľadom stolice a hlienovitou redšou stolicou nemusíte zaoberať, môže byť súčasťou normálneho stavu.

Nie je pravdepodobné, aby to súviselo s vašou stravou, obzvlášť, keď píšete, že ste stravovanie nemenili. Otázka celiakie je komplikovaná, ale vo všeobecnosti je vysoko nepravdepodobné, aby bábätko v tomto veku malo celiakiu, týmto sa nemusíte teraz trápiť.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hnacky u kojeneho babatka