Pokles tvorby mlieka po predcasnom porode

Mirka    25.06.2017, 11:32

Rodila som spontanne predcasne pred 16 dnami synceka v 31 tt. Zacalo sa mi tvorit kolostrum a neskor aj mliecko, ktore som si rucne odstriekavala. Najviac co sa mi podarilo odstriekat bolo 50 ml za tristvrte hodinu. S odsavackou Medela este menej. Syncek je v inkubatore, bol aj klokankovany, ale momentalne ma infekciu, takze nemoze byt. Mne klesa tvorba mliecka, za dvanast hodin sa mi v trojhodinovych intervaloch podarilo dokopy odstriekat iba 20 ml a uz zacinam byt zufala - ked by najviac potreboval moje mlieko v ktorom su protilatky, tak ho nemam... Uzivala som aj senovku a benedikt, ale dostala som zihlavku na cele telo v pondelok a kazali mi ich vysadit...Dnes mi zihlavka ustupila, tak som si dala jednu davku po 3 kapsule, lebo uz neviem ako si pomoct. Odstriekavam si minimalne 20 minut, ale ide mi to iba po kvapkach.

Milá Mirka,

existujú spôsoby, ako rôznymi prostriedkami zvýšiť tvorbu mlieka. V tejto oblasti je potrebné kontaktovať poradkyňu pri dojčení, aby ste získali konkrétne odporúčania a rady šité na mieru vašej situácii.

Prečítajte si aj túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5436



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pokles tvorby mlieka po predcasnom porode