Petechie a dojcenie

Jana    25.07.2017, 12:45

Dobrý deň, mám 5 mesačného syna, ktorý je plne dojčení a s dojčením nemáme problémy. Včera sa mi začali po celom tele vytvárať petechie, nie je ich veľa ale tvoria sa ďalej. Nemám žiadne zdravotné ťažkosti a takisto tie petechie niesu príčinou nejakého tlaku alebo poranenia, tvoria sa bez priciny. Mám ich aj na prsníkoch.Chcem sa opýtať či je bezpečné syna naďalej dojčiť, kým sa nezistí príčina ich tvorby. Dakujem

Milá Jana,

pokračujte v dojčení aj naďalej. Petechie môžu mať rôzne príčiny neinfenkčného pôvodu, ale aj infekčného pôvodu a ani jedna z týchto príčin nie je dôvod pre nedojčenie. Hľadajte príčinu a pokračujte v dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Petechie a dojcenie