Tandem

Monika    26.07.2017, 16:41

Dobry den idem si k vam po radu. Mam dva a pol rocneho syna ktory sa sam odstavil v marci vzhladom na tehotenstvo - mliecko mu nechutilo. Bolo slane. ... teraz sa mi narodila dcera a krasne sa dojci. Mam vela mlieka a ked to syn videl uz niekolkokrat povedal ze aj on chce cicik tak som mu ho dala no problem je v tom ze zabudol sat. Iba taha do lic a jasne ze mu to nejde ... je moznost ho opat naucit sa spravne prisat a tahat mliecko? Lebo by som chcela skusit tandem. Tak ako mu vysvetlit tu techniku? Tak aby to pochopil? Prosim poradte mi. Dakujem

Milá Monika,

záujem synčeka je prvým krokom pre to, aby sa mohol vrátiť k dojčeniu. Aj keď nebude na prsníku prisatý správne a nebude piť správnym spôsobom, nevadí, môže pri prsníku len tak byť - aj toto je cenné. Nevadí, že "ťahá do líc" (teda v prípade, že vás to nebolí). Dajte mu veľa príležitostí, aby to skúšal a naučil sa to tým, že na to príde. Môžete mu vysvetliť, aby otvoril veľké ústa a trochu vyplazil jazyk. Toto mu môžete ukázať na sebe. Môžete mu skúsiť ponúknuť prsník, ktorý je veľmi plný - ak zacíti mlieko, tak ho to bude motivovať, aby to robil správne. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok