Kojenie

Petra    27.07.2017, 17:18

Dobry den chcela by som sa spytat dokedy je najdolezitejsie kojit?

Milá Petra,

na vašu otázku tak, ako je položená, existuje jedna jednoduchá odpoveď: Je dôležité dojčiť tak dlho, ako to dieťa potrebuje, neexistuje žiadna horná hranica pre odporúčanú dĺžku dojčenia, neexistuje žiadna hranica, dokedy je dojčenie nevyhnutné a potom už je to v podstate "jedno" a každý ďalší deň je len akýmsi "bonusom". Dojčenie treba podporovať tak dlho, ako trvá. Čo v prípade, že necháme rozhodnutie o ukončení dojčenia na dieťati nenastáva skôr ako pred 2,5 rokom života a priemerne sa deti dojčia 3 - 5 rokov. K tejto otázke sme vypracovali viacero článkov, prečítajte si napr. tento:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-dieta-byt-dojcene/

Vaša otázka však pravdepodobne nie je len filozofická. Deje sa pravdepodobne niečo, kvôli čomu si kladiete túto otázku a pri poznaní týchto ďalších okolností, by sme vám mohli odpovedať konkrétnejšie. Skúste nám preto vašu situáciu detailnejšie popísať a môžeme vám odpovedať cielene na vašu situáciu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok