Nonstop prisatý 19 mesačný syn

Alzbeta    04.08.2017, 21:06

Dobrý deň, syn cca tri mesiace rieši všetko prsníkom, pri odmietnutí krik a dlho plač, urazenost. Situáciu nechce riešiť, len chce prsník. Nemám problem s tým, no prosím o radu/ skúsenost, či podľa vás nie je vhodné regulovať nejak tie prisatia, aby sa posunul ďalej...či aký dôvod môže byť na tú jeho úzkosť, keď som ho nikdy nenechala bez mojej prítomnosti, pritom je spoločenský, odvážny. Niekedy chce prsník iba mojkat, pozerať naň, oprie sa... Proste prsník je jediný pocit bezpečia, i keď doteraz mu "stačila" na navodenie bezpečia i moja prítomnosť... Vďaka

Milá Alžbeta,

deti v tomto veku mávajú presne takúto fázu. Toto prejde. Z našich skúseností, čím viac sa momentálne plne odovzdáte synovi – budete tu preňho vždy, keď to bude potrebovať, tým rýchlejšie sa zase bude mať chuť vrátiť k nezávislosti a skúmaniu sveta bez vás.

Môže sa zdať, že dieťa sa „vyhýba“ riešeniu problémov a situácií, ktoré sú preňho náročné. Ale presný opak je pravdou. Dieťa, ktoré sa dojčí, pretože spadlo, pretože je nešťastné, nespokojné, nudí sa, potrebuje vyriešiť nejaký problém, ktorý ešte nie je schopné v tomto veku riešiť inak, robí to najlepšie, čo môže. V takýchto situáciách totiž nevyužíva prsník ako zdroj potravy, ale naopak obracia sa so svojím problémom na svoju mamičku a fyzickým spôsobom napĺňa svoje potreby, ktoré ešte nedokáže verbalizovať či intelektuálne riešiť, a učí sa, že vzťahy, a nie veci, riešia problémy.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nonstop prisatý 19 mesačný syn