Co mozem jest pocas dojcenia

Eva    13.08.2017, 16:39

Dobry den. Co nemozem jest pocas dojcenia? Alebo ake ovocie, aku zeleninu mozem pocas dojcenia

Milá Eva,

s dojčením sa spája množstvo mýtov a predsudkov. A jedným z najčastejších je predstava, že dojčenie je stav, ktorý si vyžaduje zvláštne opatrenia a že je potrebné sa počas dojčenia špeciálnym spôsobom stravovať. Toto nie je pravda. Dojčiaca matka môže jesť to, na čo je bežne zvyknutá a čo jej samotnej nerobí problém. Paušálne nemusíte vylučovať žiadnu potravinu. Bábätká v drvivej väčšine prípadov nereagujú na nič z matkinej stravy, to, čo sa prezentuje ako „kolika“ alebo bolesť bruška, v skutočnosti nie je reakcia na niečo z matkinej stravy.

Otázky stravovania počas dojčenia sú také časté, že sme vypracovali celý podrobný článok, ktorý vám poskytne vysvetlenia, prečo nemusíte svoju stravu počas dojčenia obmedzovať:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/strava/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Co mozem jest pocas dojcenia