Neviem ci mam mastitidu a zacat brat ATB (som zufala:(

Katarina    20.08.2017, 11:07

Dobry den prajem, mam 10tyzdnoveho chlapca a uz druhy tyzden ma trapi cast praveho prsnika ktora je tvrda. Je to pravy prsnik 45 stupnov od vrchu smerom k pravej pazi. Som zufala, nahrievam v sprche a aj biolampou potom dam malemu a potom aj odstriekam trochu ale stale to tam je. Vobec nemam horucky. Davam oblklady z bieleho vina, tvarohu, aj zemiak som skusala a nic. Masirujem stale az mam pocit ze sa mi tam vytvorila modrina. Dokonca 3 rocnej neteri som vysvetlila kde to vysat a nepomohlo. Doktorka mi pred tymi 2 tyzdnami predpisala ATB ze ak by som mala horucku tak ich mam zacat brat. Lenze ja ju nemam a prso stale boli a nejde odblokovat.Dieta je cisto kojene a odkedy mam problem kojim na futblistu alebo mu davam bradu k miestu a tak. Som z Topolcian. Dakujem krasne za radu. Otazka: mam zacat brat Amoksiklav TBC? (1g, 14 tablet na 2 krat za den) Dakujem PS hned po sprave zaplatim (kludne i v nedelu)

Milá Katarína,

ďakujeme za váš ďalší príspevok o spokojnosti s našou poradkyňou Romanou Barfussovou, takéto príspevky nás vždy veľmi potešia.

Čo sa týka vašej situácie, zatiaľ nie je riešením začať brať antibiotiká. Ak máte hrču, ktorá pretrváva už 2 týždne a nemení sa, je potrebné preskúmať túto hrču a zistiť, o čo ide. Niekedy sa takto môže prejavovať napr. absces. Riešenie tejto situácie by sa malo odvíjať od toho, čo v hrči je. Odporúčame vám preto absolvovať ultrazvukové vyšetrenie. Ak by skutočne išlo o absces, hľadajte riešenie, pri ktorom vás ošetria drenážou katétrom, nie chirurgické riešenie rezom a drenážou. V prípade potreby vám k riešeniu katétrom vieme poskytnúť dokument.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neviem ci mam mastitidu a zacat brat ATB (som zufala:(