Esencialne oleje pri masazi

bachrata    22.08.2017, 16:28

dobry den. nasla som si ze ste tu odobrili masaze aj thajske masaze. kolegyna ale co dlhe roky kojila mi povedala ze esencialne oleje prechadzaju do mlieka. a tie sa prave dost pouzivaju pri masazi. syn ma uz 2roky a moc by som chcela masaz. co to teda znamena ze esencialne oleje prejdu do mlieka? to ze bude mat inu chut, alebo ze to moze byt aj toxicke nebodaj? vopred dakujem

Milá pani Bachratá,

na to, aby sa dostala nejaká látka do materského mlieka, musí sa nachádzať v krvi matky. Na to, aby sa dostala do krvi matky vo významnom množstve, nestačí lokálna aplikácia. Preto lieky, ktoré sa aplikujú lokálne, pôsobia len v mieste aplikácie (napr. lokálna anestéza). Esenciálne oleje nepredstavujú pre dojčenie žiadny problém a rovnako z tohto dôvodu nemajú akým spôsobom zmeniť chuť materského mlieka (ktorá sa navyše mení každý deň podľa toho, čo matka zjedla, materské mlieko nikdy nechutí rovnako). Nehovoriac o tom, že ak by išlo o masáž 2-ročného dieťaťa, použili by sa naňho pravdepodobne presne tie isté oleje. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Esencialne oleje pri masazi