Uspavanie

Martina30    03.09.2017, 23:28

Dobrý deň, mám mesačného synčeka. Cez deň je všetko v poriadku, uspavanie nie je problém. Nakojim ho a buď zaspi na prsníku a preložím ho do postieľky , alebo si ho dám do nosiča. No večer máme problém. Napapa sa rovnako ako cez deň, zaspi pri tom a keď ho preložím do postele (spí s nami), do 5 minút je hore. To by mi až tak nevadilo, lenže keď si ľahnem k nemu a ponúknem mu znovu prso, už nechce. On proste keď sa napapa, už dudkať viac nechce. To isté aj v noci keď sa zobudi, naje sa, ale nie vždy prejde plynule do spánku. Skúšala som si s ním večer aj ľahnúť, ale keď sa poleziacky napapa, nikdy nezaspí, pretože ho potom furt skruca, je nespokojný, plače akoby si potreboval odgrgnut či nevedel poprdkať. Buď tlačí, tlačí, alebo híka. Strašne ma to trápi, staršia dcérka tak pekne zaspavala na prsníku, vždy som si pri nej oddýchla aj ja, alebo aj zaspala. Technika dojčenia je myslím si, v poriadku, bola u mňa aj poradkyňa. Ďakujem za váš názor

Milá Martina,

vašu situáciu nie je jednoduché posúdiť prostredníctvom internetu. Skúste túto situáciu prejsť osobne s poradkyňou, s ktorou ste sa už stretli a ktorá vašu situáciu pozná osobne. Spolu budete môcť hľadať riešenia šité na mieru. 

Pomohlo by vám, ak by ste si okrem iného vytvorili podmienky pre to, aby ste synčeka po zaspatí nemuseli hýbať či prekladať. Je možné, že váš synček je iný ako vaša dcéra a jeho spánok bude iný. Je možné, že potrebuje oveľa viac pomoci pri večernom zaspávaní, že potrebuje intenzívne uspávanie až do bodu, keď je naozaj v hlbokom spánku.

Je možné, že keď ho večer dojčením uspíte na prsníku, tak je potrebný oveľa dlhší čas na to, aby prešiel do hlbokého spánku. Preložením sa zobudí z úvodného ľahkého spánku a potom ho je ťažké upokojiť. Skúste ho nadojčiť a počkať, až kým nespí úplne hlboko. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok