Očkovanie

Helena    28.08.2017, 22:39

Dobrý deň,chcem sa informovaťmám 3,5mesačné dieťa-krmené iba z prsnika-štvrtok máme isť na prvé očkovanie-a ja som ešte dnes pondelok užila allimax3tablety,rybi olej,probiotika kombinované s hlivou ustricovou a kolostrom a vitamíny pre dojčiace/to všetko beriem lebo mám gynekologické problémy -môže byť dieťatko zaočkované-keď už v utorok nič neužijem a kedy sa môžem vrátiť k liečbe?a ešte dieťatko malo vyrážky tak som mu tiež do pondelka pridávala do kremu aj allimax-tak 1tabletku denne do krému-nevadi to?mám strach aby som neovplivnila očkovanie .aby fungovalo.mohli by ste mi prosim odpovedať do štvrtku-ak je to možné.ďakujem Helena

Milá Helena,

z vášho hľadiska užívanie doplnkov, ktoré spomínate, nemá ako ovplyvniť vaše dojčené dieťa a teda nijako nesúvisí s tým, že bude očkované. Pokojne vo svojej liečbe môžete pokračovať bez ohľadu na očkovanie dieťatka a môžete ho dojčiť pred aj po očkovaním.

Čo sa týka používania krému, ktorý nešpecifikujete a Allimaxu pre vaše bábätko: to či môžete bábätku podávať tieto lieky popri očkovaní, prejdite s pediatrom svojho bábätka. Táto téma sa netýka dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok