Kojení a bylinné tinktury

Ivana    03.09.2017, 23:12

Dobrý den, před nějakou dobou jsem se ptala na vhodnost užívání bylinné tinktury parazit během kojení. Nyní bych ji měla začít užívat,bohužel jsem sehnala jen tinkturu s jiným složením,než jsem se původně ptala u Vás v poradně. Složení stávající tinktury je: hřebíčkovec vonný (Caryophyllus aromaticus), levandule pravá (Levandula vera), pelyněk roční (Artemisia annua), vilcacora (Uncaria tomentosa), ořešák černý oplodí (Juglans nigra), muškátovník pravý (Myristica fragrans) plod (muškátový oříšek), česnek medvědí (Allium ursinum). U vilcacory jsem četla, že je nevhodná pro kojící....nevím, z jakého důvodu...ostatní složky česnek, pelyněk, ořešák už užívám v jiné, Vámi schválené tinktuře. Myslíte, že tuto tinkturu mohu užívat? Množství ethanolu vůbec neřeším, jedná se mi hlavně o použité byliny. Nerada bych ublížila synkovi, kterého kojím jak si řekne, tedy dost často :-) Mnohokrát Vám děkuj za odpověď.

Milá Ivana,

dôkladne sme preskúmali váš zoznam prípravkov a tieto bylinné tinktúry nepredstavujú problém pre dojčenie, môžete ich užívať a popri tom dojčiť synčeka tak často, ako má záujem. Nemusíte dojčenie nijako obmedzovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojení a bylinné tinktury